Diken dala, dal yaprağa, yaprak goncaya hayran! Dal dikensiz, yaprak dalsız, gonca yapraksız olmaz! Nefis can'a, can bedene, bedense ruha hayran! Can nefissiz, beden cansız, ruhsa bedensiz olmaz.!
DUA
Elhamdülillahi Rabbil Alemin..Ala Seyyidina Muhammedin ve alihi ve sahbihi ve sellim ecmain…
Estağfirullah,estağfirullah,estağfirullah.
El azim, El kerim, Errahim, Ellezi la İlahe İlla Hu, Hayyul Kayyum Etübi İleyk.
İlahi Ya rabbi, Estağfurullah. 
Tövbe ya Rabbi. Estağfirullah.
Yarabbi Tövbe edip tövbesi kabul edilen kulların cümlesine bizi dâhil eyle.
Ya Rabbi pişman olup tövbe eden kullarından eyle. Ya Rabbi bu dünya ve ahret hayatında bizlerin makamımızı mekânımızı abad eyle, mamur eyle Ya Rabbi. 
İlahi yarabbi günahlarımızı affeyle, mağfiret eyle. Ya rabbi yakınlaştırdığın kulların zümresine bizleri de tanış ve dahil eyle.
İlahi Ya rabbi, Habibin hürmetine, Kuranı Kerimin hürmetine, Melaikeyi kiram hürmetine İlahi ya rabbi dostların ,evliyaların hürmetine, ya Rabbi mazlumların hürmetine.
Ya rabbi sana müştak olanların hürmetine, senin müştak olduklarının hürmetine, bizleri affeyle mağfiret eyle, kötü hallerimizi hayra tebdil eyle.
Nefsimizin, şeytanımızın eline bizi oyuncak eyleme ya rabbi, Hevamıza bırakma, dünyaya bel bağlamaya bırakma ya Rabbi.
İlahi ya Rabbi, müşküllerimize, hallu asan nasip eyle, dertlerimize deva nasip eyle. 
Hastalıklarımıza şifa borçlarımıza eda nasip eyle. Dünyada ve ahrette yüzümüzü karartma, kızartma, utandırma bizi ya Rabbi, her türlü utanacağımız halden bizi uzak eyle muhafaza eyle.
İlahi ya Rabbi, sana sığınıyoruz. 
Ya Rabbi Mehdi a.s a kavuşup onunla beraber İsa (a.s)’ ı görüpte tahkiki İman yakini ile huzuruna gelmeyi bizlere nasip eyle, 
ya Rabbi..
Ya Rabbi, her türlü nefsimizin talebinden, şeytanın her türlü fitnesinden , her türlü fitneciden, şerliden sana sığınıyoruz ya Rabbi. İlahi ya Rabbi, evlatlarımıza akıl fikir ihsan et. 
Abay-ı ecdadımıza rahmet eyle. 
Ya Rabbi, İlahi Yarabbi, neslimizi kıyamete kadar temiz eyle..İman üzere daim eyle.Ya Rabbi birbirini gördüğünde ahrette yüz çevirmeyecek insanlarla hemhal olmamızı nasip eyle.

Subhane Rabbike Rabbil İzzeti amma Yasifun..Vesselamun alel mürselin..Velhamdülillahi Rabbil Alemin.
Bi hürmeti Habib bi hürmeti sırrı suretil Fatiha…

Salih İslamboli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder