Diken dala, dal yaprağa, yaprak goncaya hayran! Dal dikensiz, yaprak dalsız, gonca yapraksız olmaz! Nefis can'a, can bedene, bedense ruha hayran! Can nefissiz, beden cansız, ruhsa bedensiz olmaz.!
Bismillahirrahmanirrahim,
Gerek yahudiler ve gerekse hristiyanlar müslüman dünyasıyla ahir zaman olduğu hakkında hem fikir oldukları halde ve gelecek olan bir şahsı bekledikleri halde neden böyle bilinmez anlaşılmaz bir çekişmenin ve düşmanlığın içerisindedir ?

Hristiyan dünyası mesih, yahudiler meşayah, müslüman dünyası mehdi derken acaba farklı bir kimliktenmi bahsediyorlar ? Hayır belki müslümanl...arı diğerlerinden ayıran tek özellik Mehdi a.s ın İsa a.s dan ayrı olarak zuhur edeceği ve İsa a.s ın gelişine zemin hazırlıyacağıdır.
Ohalde bu çekişmelerin, kavgaların sebebi nedir? Gelecek olan şahısla ilgili isim farklılıkları dahi yok, lehçesel ve dil farklılıklarından doğan farklılık var gibi görünsede şahıs aynı.Burada göz önüne alınması gereken tek şey islamın hadislerle ve kuran ayetlerinin te'vili ve izahı içerisinde İsa a.s yeryüzüne tekrar gelişi ve Mehdi aleyhisselamın bu gelişi hazırlıyacağıdır.O halde siyonizm ve evangelistler ve diğerleri islama neden düşmanlık besliyerek yok sayma gayretlerindeler ? 
Bu meseleyi ancak tarihin akışında yaşananlarla anlamak mümkündür. İsa a.s ın ilk gelişinde o nu reddeden zihniyet ne gerekçelerle o nu kendilerince ölüme yolladıysa, hz muhammed s.a.v geldiğinde o nun geleceğinden haberdar oldukları halde geldiğinde hangi gerekçelerle reddetme yolunu seçtilerse günümüzdede aynı sebeblerle bu olanlar yaşanıyor.
Akıl sahipleri ve gerçekten iman yolunu seçerek tercihlerini hak ve hakikatten yana yapanlar için doğru değişmez.
Biz diyoruzki düşmanlık yerine bekleyip gerçeği görmek ve en azından olacak olan neyse, o hakikatin zuhurunda o nun göstereceği yolda yürümek aklın işidir. Düşmanlığın ve kin duymanın her dinde yasak olduğunu bilerek insanlığa zulüm ancak şeytanın işidir.

İslamboli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder