Diken dala, dal yaprağa, yaprak goncaya hayran! Dal dikensiz, yaprak dalsız, gonca yapraksız olmaz! Nefis can'a, can bedene, bedense ruha hayran! Can nefissiz, beden cansız, ruhsa bedensiz olmaz.!

''99'' Esma i Şerif

İnsanlık alemine CENABI HAK'KIN c.c en büyük lutfu esma i ilahisinden haberdar etmesi ve bu esma i ilahi ile zatına ait bir kısım yakini kullarına açmasıdır. İlim dediğimiz şey var olanın izah ve ifadesi yanında yine o var olanları RABBİMİZİN izin verdiği kadar mevcud teknoloji ve bilim ile çeşitli hallerde kullanmaktan ibarettir.Dikkat edilecek olursa CENABI MEVLAMIZ c.c kuranı kerimde adem a.s a ...eşyanın isimlerini öğrettiğini bildiriyor. 

Eşyanın isimleri !! Yani bir şey isimlendirilmedikçe hakikatine dair aklın hareket ve tasarrufu imkansızdır. İşte bugün bilim ve teknoloji denilen dipsiz kuyuda ilim adamları ne elde ederlerse etsinler söyleyebilecekleri şey ancak şunu bulduk, şunu tesbit ettik vs gibi söylemlerle ancak var olanı kendilerince isimlendirerek bulduklarını söyliyebiliyorlar. Halbuki YARATAN RABBİMİZ ALLAH C.C zatından gayri her ne var ise insanlık alemine asla gizli kalmayacak şekilde isimlendirerek Adem a.s bildirdiğini, öğrettiğini bize izzet ve azametle mubarek Kur'an ı Keriminde bildiriyor. 
İşte bugün gelinen noktada ilim adamlarının geçmiş asırda düştükleri ateizm,materyalizim batağından kurtulup bir an önce yüce kitabımızın bizlere sunduğu bu ilim deryasına yönelerek insanlık alemine hizmet ve hikmete dair olan şeyleri tesbit etme zamanı gelmiştir.
''99'' esma i şerif, RABBİMİZİN insanlık idrakine açtığı ilim kapısıdır. Her bir esma nın ilim adamlarınca hem kelami manada hemde kudret manasında incelenerek ilmin sınırlarını aşması imkanı vardır, zira Adem'e a.s öğretilen kuran ifadesiyle herşeyin ismi dir ve bir şeyin ismi biliniyorsa artık tanımlanmış demektir ki tanımlanan bir şeyin ilmi manada izahı mümkün hale gelmiş demektir.
İşte Sultanımızın bize bildirdiği kudretullah kapısını açacak olan ilmin bu hakikatidir ki hazırlıklı olalım ve gelecek günlerin acaibat ve garaibatı bizlerin iman yakinimizi artıracak bir hale gelecektir inşallah.
belki bu yazdıklarım erbabınca anlaşılan bir kapıdır, dileyen kardeşlerim bu konuda gönüllerinin genişliğince ve akıllarının idrakince farklı kapılar açılmasına vesile olur
vesselam.


İslamboli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder